Draaibare autostoel

Draaibare autostoel

Steeds vaker wordt bij aanschaf van een autostoel gevraagd of deze draaibaar is. Handig om te weten is dat een draaibare autostoel op 2 verschillende manieren kan worden uitgelegd. Enerzijds de (groep 1) autostoelen waarbij je de autostoel (die in de auto bevestigd zit) richting de autodeur kunt draaien zodat je je kindje gemakkelijker in de autostoel kunt tillen en eenvoudig de gordel vast kunt maken. Deze autostoel draai je dan vervolgens weer terug in de rijrichting. Gemak dient de mens.

Maar daarnaast heb je ook de draaibare autostoeltjes die vallen onder de nieuwe i-Size wetgeving. Deze gebruik je de eerste tijd (minimaal 15 maanden) tegen de rijrichting in en vervolgens kun je deze autostoelen heel eenvoudig draaien voor gebruik met de rijrichting mee. Deze draaibare autostoelen scoren zeer hoog in de veiligheidstesten. Door je kind langer achterwaarts te vervoeren worden bij een aanrijding de krachten over het hele lichaam verspreid en ligt de druk niet op het hoofd en de nek.

Je moet dus wanneer je praat over een draaibaar autostoeltje goed weten welke van deze 2 er op dat moment bedoeld wordt.

 

sluiten

Baby-Dump maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.