Algemene informatie en handige tips

Omdat je kindje heel veel tijd doorbrengt in zijn of haar bedje is het belangrijk om een veilige slaapplek te hebben. Een babyfoon helpt je je baby in de gaten te houden als je zelf niet in dezelfde ruimte bent. Je wilt je toch graag verbonden blijven voelen met je kindje. Dat kan heel gemakkelijk door middel van een babyfoon. Hiervoor zijn veel verschillende mogelijkheden op de markt. Van een eenvoudige analoge babyfoon tot een super-de-luxe digitale videofoon met touchscreen en vele extra's. Of je kiest ervoor om 24/7 met je kindje verbonden te zijn via een app op je smartphone, waar je ook bent!

Lees meer...

DECT

Digitale babyfoons, die net als smartphones gebruikmaken van WiFi- of DECT-techniek zijn storingsvrij. Wel wordt gewezen op het vrijkomen van straling. De meningen over het gevaar hiervan verschillen zeer. We zien dat er steeds meer modellen op de markt komen met de stempel “ECO”, waarbij weinig tot geen straling vrijkomt.

Beeld

Zeer populair zijn de babyfoons met een camera. Dan kun je je kindje niet alleen horen maar ook perfect zien. Sommige types videofoons bieden zelfs de mogelijkheid gebruik te maken van losse camera’s, om zo in verschillende ruimtes te kunnen kijken. Heel handig wanneer je bij meerdere kindjes tegelijk een oogje in het zeil wilt houden. Deze luxe babyfoons zijn meestal ook uitgerust met allerlei handige extra mogelijkheden. Techniek staat voor niets!

Analoog

Bij een analoge babyfoon is in tegenstelling tot een digitale slechts een beperkt aantal discrete kanalen mogelijk. De grootste beperking van analoog is dat de signaaloverdracht onderhevig kan zijn aan ruis. De analoge babyfoons zijn meestal gunstig geprijsd. Vaak is dit een uitstekende oplossing voor gebruik bij gelegenheid of bijvoorbeeld bij opa en/of oma. 

Beveiligingssysteem

Daarnaast bestaan er ook beveiligingssystemen die de ademhaling en de hartslag van je kindje registreren. Bewegingssensoren pikken het op wanneer je baby te langzaam, te snel, of helemaal niet ademt. Ook deze apparaten worden steeds luxer. Bijvoorbeeld een monitor die het signaleert wanneer je kindje op zijn of haar buik draait.

Waar moet je opletten?

Wat vind je belangrijk? Een eenvoudig apparaat dat gewoon laat horen, wanneer je kindje wakker is of een luxe videofoon waarmee je de beelden kunt bewaren? Hierbij zie je natuurlijk uiteenlopende prijskaartjes. Dus bedenk goed wat je wilt besteden.

Hoe frequent ga je de babyfoon gebruiken? Wil je je kindje elke minuut van de dag in de gaten kunnen houden of slechts af en toe?

Wat is het bereik? Het aantal meters wat bij het bereik wordt genoemd, is altijd berekend vanuit een open ruimte. Muren en plafonds verkleinen het bereik. Houd hiermee rekening als je bijvoorbeeld een bedrijf hebt, waarbij je veel buiten bent.

Sommige babyfoons hebben vele extra functies. Werkt de babyfoon alleen op batterijen of ook met een adapter? Kun je geluid vanuit de babykamer ook laten weergeven met lampjes of via vibratie? Bekijk goed de extra mogelijkheden (bijvoorbeeld een terugspreekfunctie, temperatuurweergave, slaapliedjes), voordat je tot koop overgaat.

Deskundig

Natuurlijk kun je jezelf bijvoorbeeld via internet goed inlezen over diverse merken, modellen en de verschillende mogelijkheden. Maar wij kunnen het ons goed voorstellen dat je hierover persoonlijk geadviseerd wilt worden. Dan zien wij je graag bij ons in de winkel! Onze deskundige medewerk(st)ers kunnen je uitstekend helpen om die babyfoon te kiezen die past bij jouw wensen en budget. In dat geval heten we je graag welkom in een van onze winkels!

Lees minder...
Filteren

20 artikelen

Filteren

20 artikelen

Oval loader