Ruilen en Retourneren

Bij Babydump kun je een artikel binnen 14 dagen na ontvangst gratis ruilen of retourneren*. Hier vind je antwoord op al je vragen rondom de voorwaarden en kan je de retourzending downloaden.

 1. Download ons retourformulier en print deze uit.
 2. Vul het formulier zo volledig mogelijk in.
 3. Graag het retourformulier en een kopie van het aankoopbewijs (bijvoorbeeld de aankoopfactuur) bijvoegen in de doos.
 4. Plak de doos zorgvuldig dicht.
 5. Meld je pakket aan bij DPD.
 6. Na het aanmelden ontvang je een email vanuit DPD met de verzendinstructies en het verzendlabel. Bewaar deze email met de retourzending goed.
 7. Plak het verzendlabel die bij het aanmelden bij DPD hebt gekregen op de doos.
 8. Breng het pakket naar een DPD Pickup Parcelshop.

 

Download het retourformulier

 

Meld je zending aan bij DPD

 

Annuleren / Ruilen

Indien je een artikel wilt ruilen of de bestelling wilt annuleren, kan dit altijd binnen 14 dagen na aflevering van je bestelling. Bestaat je bestelling uit meerdere deelleveringen dan gaat de termijn van 14 dagen pas in na levering van het laatste product. Binnen dit termijn van 14 dagen dien je op zijn minst bij Babydump te melden dat je één of meerdere producten wilt retourneren. Na deze melding moet het product binnen 14 dagen retour gestuurd worden.
Tevens is het mogelijk om binnen 14 dagen na aankoop je bestelling te retourneren of te ruilen in één van onze winkels. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

>> Download retourformulier Babydump

Je kunt ook gebruik maken van het Europese modelformulier voor herroeping.

>> Download Europees modelformulier

Beschadigd / incompleet geleverd

Heb je een beschadigd/verkeerd artikel ontvangen of is het artikel incompleet geleverd dan kun je dit binnen 14 dagen na ontvangst kosteloos retourneren met het retourformulier. Indien de retourzending buiten de 14 dagen valt graag contact opnemen met de klantenservice.
Wanneer je een incompleet artikel ontvangen hebt, ontvang je binnen enkele dagen na ontvangst van de retourzending het juiste artikel. Artikelen die bezorgd zijn met de Babydump bezorgservice kunnen doorgaans niet per post retour gestuurd worden, wij vragen je in dit geval contact op te nemen met onze klantenservice via vragen@baby-dump.nl of telefoon +31-(0)499-460800.

Verwerkingsproces retournering

Op het moment dat je het artikel retour stuurt, duurt het altijd even voordat deze door ons in ontvangst genomen kan worden. Normaliter duurt het 2-3 werkdagen voordat het pakket door DPD wordt afgeleverd. Zodra het pakket bij ons is afgeleverd, wordt deze uiteraard zo spoedig mogelijk verwerkt. Ons streven is om dit af te handelen binnen 1-3 werkdagen. Bij annulering ontvangt je zo snel mogelijk en uiterlijk met 14 dagen na ontvangst het aankoopbedrag inclusief de verzendkosten van de heenzending retour, mits het de complete bestelling betreft.

Teleurstellende zwangerschap
Bij een teleurstellende zwangerschap kun je de ongebruikte artikelen retourneren naar Babydump. Na ontvangst van de artikelen ontvang je van ons het volledige aankoopbedrag terug. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Retouradres Babydump

Babydump B.V.
Afdeling retouren
Nijnselseweg 26
5492 HE Sint-Oedenrode
 

*Voorwaarden

 • Artikelen mogen enkel binnen 14 dagen na ontvangst retour gestuurd worden. De termijn van 14 dagen gaat in op de dag dat u het laatste artikel van uw bestelling heeft ontvangen. Nadat u op duidelijke wijze (bijvoorbeeld e-mail, schriftelijk of per post) heeft aangegeven te willen ruilen / retourneren heeft u nog 14 dagen om het artikel te retourneren. U kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier van het modelformulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht.
 • Voedingsartikelen waarvan de verzegeling na de levering is verbroken kunnen in verband met hygiëne niet retour gestuurd worden.
 • Stuur de artikelen compleet (inclusief alle toebehorende items bij het artikel) retour in de originele staat en in de originele verpakking. Bij beschadigde of incomplete artikelen zijn wij genoodzaakt om kosten in rekening te brengen. Daarom adviseren wij u om te allen tijde de geleverde toebehoren te bewaren.
 • De terugbetaling wordt uitgevoerd op hetzelfde rekeningnummer waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk met een andere betaalmethode heeft ingestemd. Voor de terugbetaling worden geen kosten in rekening gebracht.
 • Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de artikelen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.
sluiten

Baby-Dump maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.